Italiaanse cake
Dit is het recept voor een typisch Toscaanse cake. Het is een cake waarbij het grootste deel vande boter vervangen is door olijfolie, minder dierlijke vetten maar plantaardige, en een andere smaak. Deze cake wordt gegeten als cake of verwerkt in desserts, zoals het overheerlijke Zuppa Inglese.
Italiaanse cake recept (Toscaans)
Ingrediënten
- 3 eieren
- 250 gram suiker
- 250 gram bloem (’00’ patentbloem)
- 50 gram olijfolie
- 100 gram melk
- Gemalen limoenschaafsel
- 8 gram gist voor desserts
- 10 gram boter
Bereiding
- Meng de eieren met de suiker in ongeveer vijf minuten in een kom
- Voeg de olijfolie, melk, limoenschaafsel en bloem toe (door een zeef)
- Mix alles door elkaar en voeg vervolgens de gist toe
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Vet een bakblik in en giet je cake-mengsel daarin
- Bak de cake 45 minute op 180°C
Je Italiaanse cake is nu klaar!






Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!