Als alternatief op ‘gewone’ koekjes kun je altijd een smaakje toevoegen. En wat smaakt er nu beter dan citroen en is origineler dan chocola? Kaneel. Kaneel is lekker en kleurt je gerechten, daarnaast bevat kaneel volgens sommigen speciale invloed op de gezondheid. Kaneel kan echter wat bitter zijn en daarom is het lekker als je het gebruikt met iets zoets, zoals vanille. Daarom in deze koekjes: kaneel en vanillesuiker.
Ingrediënten
- 300 gr. bloem
- 250 gr boter
- 125 gr. (basterd) suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- Snufje zout
- Theelepel kaneel.
Bereiding
- Verwarm de over voor op 175 graden.
- Meng de bloem met het zout de boter en 100 gram suiker. en zet het een uurtje in de koelkast.
- Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 8mm.
- Meng de vanillesuiker, het resterende deel van de suiker en de kaneel. Strooi dit mengsel over het uitgerolde deeg en duw het met een deegroller of een lepel vast.
- Je kunt de koekjes nu in elke vorm snijden die je wenst of met een koekjes vorm de koekjes uitsteken.
- Leg de koekjes op een bakplaat.
- Bak de koekjes ongeveer 20 minuten. De baktijd is sterk afhankelijk van de oven, even kijken hoe donker de koekjes zijn wanneer er 15 minuten verstreken zijn is daarom gewenst.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!