Koken is leuk, en kinderen koken ook graag, zeker als ze hun creaties daarna op mogen eten! Dit recept is voor kleine taartjes gemaakt van koekjes, ricotta (een Italiaanse kaas met een laag zout- en vergehalte) en vlaaifruit of een andere zoete fruitcombinatie.
Leuk om te maken met de kids voor bijvoorbeeld een high tea voor kinderen en zeker lekker, ook voor volwassenen!
Bastogne vlaaifruit taartjes – voor 8 cupcakes of taartvormpjes
Ingrediënten
- Half pakje bastogne koeken (er zitten meestal twee pakjes in een verpakking van deze koekjes, gebruik de inhoud van één van deze twee verpakkingen). Je kunt ook andere koekjes gebruiken zoals biscuitjes of oreo’s, net wat je lekker vindt.
- Half blikje vlaaifruit
- Eetlepel boter of kokosolie
- 4 eetlepels ricotta
Bereiding
1. Vermaal de koeken met een vijzelf of staafmixer even kort zodat je wel koekstructuurt overhoudt, grote kruimels zeg maar.
2. Doe de koekkruimels in een pannetje met een lepel boter of kokosolie (voeg extra olie of boter toe als het mengsel te droog is). Het is de bedoeling dat je koekmengsel een geheel wordt maar absoluut niet vloeibaar wordt.
3. Giet het koekmengsel in bakvormpjes en zet het in de koelkast om hard te worden.
4. Als de bodem van je taartjes hard is doe je er een eetlepel ricotta op en verdeel je dit over de bodem van je koekje.
5. Leg op de ricotta nu een eetlepel vlaaifruit of een ander zoet fruitmengsel en verdeel het over het koekje,
Je vlaaikoekjes zijn klaar!
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!