Kipfilet of kippedij?
Het verschil tussen kipfilet en kippedij is de smaak. De smaak van kippedijen is zo veel beter dan die van de gemiddelde kipfilet dat ik geen kipfilet meer in huis haal. Kippedijen zijn vaak goedkoper dan kipfilet en stukken lekkerder en zeker minder snel droog. Ik raad je daarom aan onderstaand recept te maken met kippedijen en niet met kipfilet, al kan het natuurlijk wel en wordt het ook zeker lekker, maar als je de keuze hebt: dijen!
Kip in ham uit de oven recept
Ingrediënten
- Kippedij filets (aantal afhankelijk van het aantal tafelgasten)
- Zongedroogde tomaatjes
- Basilicumblaadjes (gedroogde basilicum smaakt echt anders)
- 3 bollen mozzarella (je proeft het echt als de kwaliteit slecht is, koop dus niet de aller goedkoopste)
- Pesto (zelf maken geeft het lekkerste resultaat, zie pestorecept hier)
- 300 gram rauwe ham (afhankelijk van het aantal porties)
De ham geeft een zoutige smaak, de pesto blijft heerlijk van smaak, de tomaatjes maken het gerecht sappig en de mozzarella maakt het af. Erg lekker met een groene salade, krieltjes, pasta (bijvoorbeeld zelfgemaakte pasta met zelfgemaakte pesto) of met bijvoorbeeld zoete aardappel uit de oven.
Bereiding
- Maak de pesto, dek af en zet in de koelkast
- Snijd de mozzarella in dunne plakjes
- Snijd de tomaatjes fijn
- Scheur de basilicumblaadjes (geeft meer smaak), ongeveer vier grote blaadjes per kippedij
- Sla kipfilets tussen plasticfolie iets platter, je doet dit met een speciale keukenhamer of met je handen
- Snidj de kippedijen als een broodje in en sla ze open
- Bestooi de kip aan beide zijden met zout en peper en wrijf ze daarna even in
- Smeer beide zijden van de kip in met een laagje pesto
- Leg in elke kippedij wat tomaatjes, wat mozzarella en basilicumblaadjes.
- Klap de kip dicht en wikkel de kip in met plakjes rauwe ham
- Verwarm de oven voor op ongeveer 175 graden
- Vet een ovenschaal in met wat olijfolie
- Leg de kip erin
- Zet de ovenschaal ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!