Wanneer je na je ontbijt zin hebt om s’avonds zelfgemaakte kipsaté te eten dan weet je dat je een goed recept gevonden hebt. Dat heb ik met de kipsaté die ik onlangs in de slowcooker maakte. De kippendijen maken de kipsaté lekker mals en de combinatie van de marinade met de satésaus zijn echt fantastisch. Daarbij nog het gemak van de slowcooker en je hebt een recept wat je keer op keer blijft maken. Bekijk de video voor het recept en even verder in dit artikel vind je de ingrediënten:
Ingrediënten:
Voor de marinade:
- 8 kippendijen
- 1 tl zout
- 1 tl peper
- 2 tl kerriepoeder
- 2 tl sambal oelek
- 50 ml rijstwijn
- 1 el olie
- sap van een halve citroen
Voor de satésaus:
- 3 el pindakaas
- 3 el zoete chilisaus
- 2 el sesamolie
- 2 el gembersiroop
- 2 el ketjap manis
kelly zegt
heeft u misschien ook het recept voor de zelfgemaakte loempia’s?
Marijke zegt
Hoi Kelly,
Ik heb het recept nog niet uitgewerkt maar ik ben wel van plan er een video van te maken. Zodra ik dat gedaan heb is het recept op ons YouTube kanaal en hier op de website te vinden.
Nicole zegt
Super bedankt! Ik vind de saus alleen toch nog te ‘waterig’ heb je een idee wat ik zou kunnen toevoegen om het te minderen? Of misschien iets minder van iets?
Florian zegt
Je zou meer ketjap kunnen toevoegen, daarvan wordt het heel snel veel sterker van smaak. Je kunt ook tijdens het garen af en toe het deksel afnemen (direct draaien!) en dan het gecondenseerde vocht vanaf het deksel laten weglopen – zo haal je vocht uit het gerecht.
Als je dit doet (vocht ontnemen door deksel regelmatig af te nemen) houd dan wel rekening met een langere gaartijd, omdat de slowcooker warmte verliest als je dit doet. Even goed controleren of het gaar is dus!