Koekjes bakken…altijd leuk! En als ze dan ook nog eens lekkerder zijn dan wat je in de meeste winkels kunt kopen, dan is het extra leuk. deze kokos-rozijnenkoekjes maak je van geraspte kokos. Je kunt geraspte kokos kopen maar je kunt ook een kokosnoot gebruiken en zelf de kokos raspen, Dit is wel een karwij, maar het verschil in smaak is het waard.
ingrediënten
- 300 gr. bloem
- 10 gr bakpoeder
- 170 gr boter (kan ook 70 gr boter en aanvullen met olie)
- 180 gr. (riet) suiker
- 120 gr. kokos (geraspt)
- 2 eieren
- 125 gr. rozijnen
Bereiding
- Verwarm de over voor op 180 graden.
- meng de bloem met het bakpoeder (eventueel met een zeef)
- voeg de boter toe en wrijf met de vingers fijn door de bloem.
- Was de rozijnen en laat uitlekken.
- Voeg eieren, suiker en kokos toe en kneed goed door.
- Wanneer dit goed gemengd is kunnen de rozijnen erdoor.
- Wederom goed mengen en wanneer het deeg deeg te veel uit elkaar valt een klein beetje melk toevoegen.
- Vet een bakplaat in of gebruik bakpapier/ of een siliconen bakmat.
- Rol met de hand kleine balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat.
- Druk de bolletjes met de hand of met een koekjes vorm plat.
- Bak de koekjes 20 tot 25 minuten. De baktijd is sterk afhankelijk van de oven, even kijken hoe donker de koekjes zijn wanneer de 20 minuten verstreken zijn is daarom gewenst
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!