Granaatappel is de vrucht van de granaatappel, de plant met dezelfde naam als de vrucht. De vrucht is ongeveer zo groot als een grapefruit. In de granaatappel zitten heel veel pitjes van ongeveer 3 milimeter, en deze pitten in de granaatappel zorgen ervoor dat wij Nederlanders ze niet zo veel eten: het is een hele klus om al die pitjes uit de granaatappel te halen. Tenzij je een trucje kent…
Maak met een mesje een dunne snee in de schil van de granaatappel, niet te diep, snijd hem niet doormidden. Breek nu rustig de granaatappel in twee helften en vouw de schil iets naar buiten door hem een beetje om te buigen en te rekken.
Sla nu met bijvoorbeeld een houten lepel op de achterkant van de granaatappel als je deze in je hand hebt liggen en laat de pitten uit de granaatappel vallen. Zo eenvoudig is het:
Meer kooktips?
Wist je dat eten opwarmen in de magnetron veel gelijkmatiger en sneller kan als je een kuiltje maakt in het eten? En dat je de barbecue kunt aansteken met chips?
Bekijk hier een overzicht van al onze kooktips!

Geef een reactie