Een koolhydraatarm recept met pasta? Nou… ja en nee. Het zijn vooral groenten, er komt geen graan aan te pas. Ben ik met een dieet bezig? Nee. Ik eet heel graag pasta, pizza, brood, koekjes, taart en en en… alles met koolhydraten. Maar het is ook wel eens lekker iets anders te proberen, en het weglaten van de pasta in dit recept en het vervangen door groenten beviel erg goed. En als je de combinatie gezond én goed kunt combineren in een recept, dan is het meestal een goed recept. Probeer het eens, het is verrassend lekker!
Het recept hieronder is voor 2 personen, je kunt het vermenigvuldigen naar hartelust, en als je pesto overhoudt dan kan je dit eenvoudig invriezen.
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 1 zalmmoot
- 150 gram oesterzwammen
- 20 cherrytomaatjes
- Zelfgemaakte pesto
- Parmezaanse kaas geraspt
- Ruccola (half zakje)
- Italiaanse kruiden
- Pesto (zelgemaakt of gekocht)
Bereiding
Maak de pesto zoals in het recept omschreven of bekijk het filmpje:
- Rasp de Parmezaanse kaas (dan heb je dat maar alvast gedaan)
- Snijd de courgette julienne, dus in hele dunne reepjes van 1-3mm dikte, nu kan je doorgaan met de volgende stappen of eerste de courgette 1-2 minuen koken, als je de courgette kookt zal deze minder stevig zijn en dus meer op pasta lijken. Mijn voorkeur gaat uit naar niet koken
- Snipper de ui en fruit deze in een hoge (hapjes)pan met wat olie
- Halveer de tomaatjes en bak deze even mee, roer even door
- Trek de oesterzwammen uit elkaar en bak deze even mee, roer even door
- Voeg wat Italiaanse kruiden toe, roer even door
- Snijd de zalm in stukjes en doe deze ook in de pan, roer even door
- Voeg nu de dungesneden courgette toe en bak het 2-3 minuten mee
- Zet de warmtebron uit en voeg de pesto toe, roer het goed door elkaar en verdeel over de borden
- Bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!