Comments

  1. Ik vind dat juist in tegenstelling met op een vlam koken, de panbodem bij inductie alleen bij de kookzone verwarmt word. Bij een gasvlam stroomt de warmte om de pan heen, bij inductie niet.

    • Ja dat klopt: bij een gasvlam zal de warmte tegen de panbodem aan worden ‘geduwd’ en daarna wegvloeien richting de buitenkant van de pan, dus de gehele panbodem verhitten, maar vooral daar waar de vlam de panbodem raakt.
      Bij inductie werkt het zo dat de grootte van de kookzone bepaalt tot waar de panbodem wordt verhit, zou dat gebied groter zijn dan zou de kookzone simpelweg groter zijn. Het heeft dus de voorkeur een pan te gebruiken die even groot als of niet veel groter dan de kookzone is.
      Of dit maximaal 1cm groter mag zijn betwijfel ik; als ik een grote braadpan op een klein gasvlammetje zet (om te stoven bijvoorbeeld) dan komt de warmte van de gasvlam nauwelijks bij de rand van de panbodem, en dat werkt uitstekend voor het stoven.
      Dus kan dat ook prima werken voor een grote pan op een kleinere inductiezone.

Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op deze website gebruiken we zgn. first- of third-party tools die kleine bestanden (cookies) op uw apparaat opslaan. Cookies worden normaal gesproken gebruikt om de site correct te laten functioneren (technische cookies), om rapporten over het navigatiegebruik te genereren (statistische cookies) en om gepaste reclame te tonen voor onze diensten / producten (profileercookies). We kunnen technische cookies direct gebruiken, maar u hebt het recht om te kiezen of u cookies voor statistische en profilering wilt inschakelen. Door deze cookies in te schakelen, helpt u ons om u een betere ervaring te bieden. Cookie policy