Wie de Thaise keuken een beetje kent weet: zonder vissaus kom je nergens. En vissaus is dan ook wat gerechten dat Thaise-tintje geeft. In dit recept gebruiken we vissaus in een salade met biefstuk, limoen en natuurlijk peper. Dit is een goede maaltijdsalade naast een kom soep of met een stuk zelfgebakken brood. Ook lekker bij bijvoorbeeld de barbecue.
Biefstuksalade recept
Ingrediënten
- 1 limoen
- 2 tl lichtbruine basterdsuiker
- 1 el vissaus
- 2 el sojasaus
- 1/2 rode peper
- 1 rode ui
- 200 gr peultjes
- 1 komkommer
- 350 gr biefstuk
- 1 el olie
- Handje gezouten pinda’s
Bereiding
- Pers de limoen uit en meng het sap met de suiker, vissaus en sojasaus tot een dressing.
- Maak de rode peper schoon (verwijder zaadlijsten en zaadjes, hoe meer zaad achterblijft hoe pittiger de salade wordt) en snijd in dunne ringetjes.
- Roer de rode peper door de dressing.
- Halveer de ui en snijd daarna flinterdun zodat je halve ringen krijgt en voeg ook deze toe. aan de dressing.
- Kook ondertussen de peultjes kort in koken water.
- Giet de peultjes af en spoel met koud water om ze wat af te koelen.
- Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten door met een theelepel de binnenkant uit te schrapen.
- Snijd de komkommer hierna in dunne plakjes.
- Meng alle ingrediënten door elkaar in een grote schaal.
- Besprenkel de biefstuk met olie, peper en zout en gril deze.
- Dek hierna af met aluminium folie en laat 5 minuten rusten.
- Snijd de biefstuk in dunne plakjes en voeg toe aan de salade.
- Bestrooi de salade met een klein handje gezouten pinda’s.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!