De loempia, wie kent hem niet? Hier een makkelijke loempia recept kip om zelf te maken. Ik vind het altijd heerlijk om er eentje te eten terwijl ik over de markt struin. Maar het is ook heerlijk als snack, voor bijvoorbeeld oud & nieuw. Je kunt vrij goedkoop een zakje kant en klaar kopen maar zelf maken is veel leuker. Als je kinderen hebt, kan de schoolvakantie lang zijn. Dit is een leuke middagactiviteit! En dan nu het recept!
Wij hebben het met kip gemaakt, maar dit is prima te vervangen door garnalen of tofu om het vega te maken.
BENODIGDHEDEN:
- 20 stuks spring roll pastry (half pakje)
- 2 ons kippengehakt (of zelf kippendijtjes fijnsnijden)
- 100 gram glasnoedels
- 2 wortels
- Teentje knoflook
- 1 centimeter gember
- 50 gram taugé
- Halve ui
- Halve komkommer (zonder zaadlijst)
- Bosje bosui
- 10 milliliter sesamolie
- 20 milliliter lichte sojasaus
Als lijm fungerend voor het dichtplakken gebruik je een eetlepel ketanmeel en een eetlepel water. Meng het totdat het een lijmachtig goedje wordt.
BEREIDING:
- Laat de glasnoedels weken in heet water, totdat het soepel wordt.
- Snijd de ui en wortel julienne (in smalle reepjes net zo breed als taugé).
- Snijd de bosui en komkommer (zonder zaadlijster) ook julienne, maar houd deze twee ingrediënten apart.
- Je mengt de wortel, ui en taugé samen in een kom. Masseer het in met een eetlepel zout en laat het een half uurtje rusten. En giet vervolgens het vocht af.
- Ditzelfde doe je ook met de bosui en komkommer. Meng dit ook met een eetlepel zout, laat het rustig zacht worden en ontvochten in een kom. Ook hier vervolgens het vocht afgieten.
- Giet de noedels af en laat het aan de lucht droog worden.
- Meng het gehakt met de wortel, ui, taugé en glasnoedels.
- Pak een (ontdooid) loempia velletje, verdeel het gehaktmengsel horizontaal op ongeveer 2 centimeter vanaf de onderste rand.
- Verdeel er wat bosui en komkommer overheen.
- Vouw de zijkanten naar binnen toe, rol het op, en doe als laatste een beetje “lijm” op de rand om het dicht te plakken.
- Doe een behoorlijke laag olie in een diepe pan (of frituurpan). Laat het goudbruin bakken. Leg het op keukenpapier om overtollig vet te absorberen.
Chilisaus als dipje, hmmm…

Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!