Op 23 oktober opent in Londen het British Museum of Food het eerste tijdelijke voedselmuseum, op 28 oktober opent de concurrent in het Museum of Food and Drink in New York, ook een tijdelijk museum, maar bij groot succes zal een permanent museum grote kans maken. En op groot succes kan worden gerekend, want bij een bezoek in Londen hoort gratis chocola…
Londen en New York krijgen eerste voedselmusea
Avant garde-chef Sam Bompas en voedseldesigner Harry Parr vertellen The Guardian dat ze hun museum in Londen zien als een ‘provocatie, de start van een debat’. Het duo werd bekend om hun bijzondere puddings. Het museum opent drie maanden lang haar deuren aan Borough Market in hartje Londen. Het duo is nog op zoek naar de financiën om een permanent museum te vestigen.
Ook de ‘concurrent’ in New York opent tijdelijk, voor vijf jaar, een museum in Brooklyn terwijl wordt gezocht naar een meer permanente locatie. De komende jaren draait het museum volledig om de geschiedenis, evolutie, wetenschap, sociologie en kunst van voedsel.
Lees verder: Londen en New York krijgen eerste voedselmusea
Reageren op bovenstaand nieuws over Londen en New York krijgen eerste voedselmusea of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je ander nieuws bekijken? Dat kan op deze pagina.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!