Een multicooker is ideaal om bijvoorbeeld stoofvlees binnen korte tijd te bereiden. Ik vind de multicooker zelfs het perfecte apparaat hiervoor. Het is tot nu toe bij mij altijd heerlijk mals en vol van smaak. Het leuke is ook nog eens dat het binnen een uur klaar is. Maar wist je dat je ook groente kunt stomen in een multicooker? Het duurt ongeveer even lang als stomen in een pannetje met stoommandje, het voordeel is dan wel dat je bij het stomen in de multicooker niet hoeft te wachten tot het water kookt. Je stopt alles in de multicooker, stelt de tijd in en drukt op start. Hij laat een piepje horen als ie aan gaat en piept weer als ie klaar is. Tijdwinst heb je naar mijn mening dus niet maar wel het gemak dat je weg kunt lopen en alleen in de gaten hoeft te houden wanneer je multicooker klaar is. Bekijk hieronder hoe ik mais stoom in mijn multicooker:
Ingrediënten:
- 250 ml water
- 2 tot 4 maiskolven
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!