In de categorie ‘Recept van de Chef’ vandaag een recept voor Mascarponetaart met aardbeien. Als het aarbeien-tijd is dan vind je ze overal (nouja…) en meestal voor een goede prijs. Ik eet graag aardbeien omdat ik ze lekker vind, en ze zijn nog gezond ook. Deze Mascarponetaart met aardbeien is overigens verder niet gezond, maar wel heel – heel erg lekker. Deze taart is op basis van Bretons zanddeeg, dat we uiteraard zelf gaan maken. De instructies zijn kort en bondig, zoals de Chef ze zelf opgeschreven heeft.
Ingrediënten:
- 3 eidooiers
- 130 gram kristalsuiker
- 150 gram zachte boter
- 200 gram bloem
- Mespunt zout
- 1 zakje bakpoeder
- 250 gram mascarpone
- 3 el jam
- 100 gram witte chocolade (gesmolten)
- 1 bakje aardbeien
Bereiding:
- Klop de suiker en dooiers door elkaar tot het wit en romig is
- Voeg de boter toe en meng alles glad met een spatel
- Zeef de bloem, zout en bakpoeder erboven en meng alles goed met de spatel
- Wikkel het deeg in plastic folie en laat in de koelkast 2 uur rusten
- Rol het deeg uit en bekleed een bakvorm ermee
- Bak het deeg 15-20 minuten op 180 graden
- Smelt de witte chocolade
- Strijk met een kwast gesmolten witte chocolade over de bodem
- Meng de mascarpone met de jam en smeer uit op de taartbodem
- Halveer de aardbeien en leg in een mooie vorm op de taart
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!