De recente ‘schandalen’ in de vleessector hebben ervoor gezorgd dat consumenten bewuster zijn gaan eten, dit zou afgeleid kunnen worden uit een rapport na onderzoek door “Natuur en Milieu“. Vooral vrouwen zouden aktiever reageren op het nieuws dat paardenvlees als rundvlees werd verkocht. 5,3% van de respondenten zou minder vlees zijn gaan eten en dat is opvallend want vooral paardenslagers beleefden gouden tijden nadat het nieuws naar buiten kwam dat het (gezondere en goedkopere) paardenvlees vermengd werd met rundvlees.
Minder vlees na schandalen – of toch niet?
Ik kwam paardenvlees tegen in de supermarkt ten tijde van de ‘schandalen’ en heb hiervan stoofvlees gemaakt. Paardenvlees smaakt beduidend anders dan rundvlees maar heeft een goede smaak, ik heb dan ook zo mijn twijfels over de onderzoeksresultaten zoals genoemd in het artikel in de Telegraaf. Het blijkt dat vooral de markt voor paardenvlees een flinke impuls heeft gekregen doordat op het nieuws werd uitgelegd dat het eigenlijk vreemd is dat Nederlanders zo weinig paardenvlees eten als het zo smaakvol en relatief gezond is, zeker in verhouding tot varkensvlees, iets dat in Nederland volop gegeten wordt.
Reageren op bovenstaand nieuws over Minder vlees na schandalen – of toch niet? of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je ander nieuws bekijken? Dat kan op deze pagina.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!