De Nederlandse Voedsel- en warenautoriteit (die van die app inderdaad) heeft onderzoek gedaan naar de hoeveelheid zout in ons eten en daarover een rapport gepubliceerd: ‘Monitoring van het gehalte aan keukenzout in diverse levensmiddelen 2013’ . In dit rapport staat onder andere dat er sinds 2011 minder zout zit in conserven (27%), kaas (24%) en brood (15%). Gemiddeld zit er 9% minder zout in ons voedsel, productgroepen als sauzen en soepen bevatten nog wel veel te veel zout, dus die kan je beter zelf maken (toch al niet zo’n gek idee, zijn ze nog lekkerder en goedkoper ook).
Minder zout in ons eten – Heeft het zoutakkoord dan toch geholpen?
Over zelf maken gesproken: in China moeten ze sinds een paar dagen zelf hamburgers bakken omdat McDonalds ze niet meer verkoopt. Dit komt doordat leverancier van het vlees, Husi, negatief in het nieuws kwam nadat met een verborgen camera was gefilmd hoe medewerkers van het bedrijf vlees dat niet meer verkocht mocht worden omdat het over de houdbaarheidsdatum heen was, opnieuw aan het verpakken waren.
Nu valt over smaak niet te twisten maar of er van de aanwezigheid van smaak gesproken kan worden bij het eten van McDonalds valt natuurlijk te betwijfelen. Hamburgers maak je lekker zelf van gehakt, kruiden en specerijen. Broodje erbij, verse plakjes tomaat, ui, plakje kaas, augurk, zelf sausje maken…
Als er maar niet te veel zout in zit, anders krijg je weer last met de NVWA…
Reageren op bovenstaand nieuws over Minder zout in ons eten – Heeft het zoutakkoord dan toch geholpen? of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je ander nieuws bekijken? Dat kan op deze pagina.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!