Typisch zo’n heerlijk broodje dat je op het de menukaart ziet staan van een broodjeszaak die meer heeft dan een broodje kaas. En als je het bestelt en er de hoofdprijs voor betaalt, dan bedenk je vaak: dit kan ik zelf ook maken. En dat klopt, dus gewoon even doen. Zet de ingrediënten op je boodschappenlijst en maakt zelf dit heerlijke broodje, je gasten zullen er blij mee zijn, of je eet ze natuurlijk gewoon zelf op…
Ingredienten
- Mueslibol
- Geitenkaas
- Peer
- Walnoten
- Honing
Bereiding
- Snijd de mueslibol open.
- Leg beide helften los van elkaar op een ovenrooster/bakplaat.
- Beleg de mueslibol met geitenkaas, peer, walnoten en honing.
- Plakjes geitenkaas zijn praktisch maar niet essentieel.
- Leg het geheel in een voorwamde oven en bak 10 minuten op 180 graden.
- Als de geitenkaas een beetje is gesmolten is je mueslibol klaar.
Alternatief
Je kunt ervoor kiezen een ander soort broodje te gebruiken. Afbakbroodjes zijn ook zeer geschikt, let dan wel op de gebruiksaanwijzing. Het kan zijn dat die broodjes op een andere temperatuur in de oven moeten en een langere bereidingstijd hebben. Je kunt dit gerecht ook zonder brood eten als een frisse salade.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!