Met kip kun je enorm variëren en met een multicooker kun je ook alle kanten op. Meestal maak ik gebruik van de kip-stand op mijn multicooker maar deze keer koos ik voor de stoom functie. Het is weer een gerecht geworden dat niet alleen heerlijk is maar er ook nog eens mooi bij ligt op een bord. Deze Oosterse gestoomde kip is heel erg lekker als bijgerecht bij een Chinese hoofdmaaltijd of in kleine stukjes als hapje bij de sushi. En zo zijn er vast nog veel meer combinaties die heel goed werken met deze gestoomde kip uit de multicooker. Bekijk in het filmpje hieronder hoe ik de gestoomde kip maak in de multicooker:
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 kipdij filets
- 2 bosuitjes gesneden
- 2 teentjes knoflook geplet
- 2 cm gember geraspt
- 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes
- 1 theelepel sesamolie
- 2 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels sojasaus
- Sap van 1 limoen
- 500 ml water
Bereidingstip: als je warm water gebruikt is de multicooker sneller op temperatuur en start het stoomprogramma sneller dan wanneer je koud water gebruikt.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!