Van spareribs krijgen wij geen genoeg. Op de BBQ, uit de oven, uit de slowcooker maar zeker ook uit de multicooker. Maak je spareribs in de multicooker dan zijn ze snel klaar en kun je nog alle kanten op met het grillen. Wij grillen de spareribs meestal in de oven maar als de BBQ aan staat dan is dat de ideale manier om de spareribs helemaal af te maken. Multicooker recepten voor spareribs zijn er werkelijk in alle soorten en maten: Met of zonder rub, verschillende soorten BBQ saus en wanneer je wel een rub gebruikt zijn er talloze recepten te vinden. Waar ik tegenaan liep was de smaak van de BBQ saus; ik vind gewoon niet alles lekker. Maar nu heb ik een BBQ saus gevonden die naar mijn smaak echt perfect past bij spareribs. Het is de Bull’s-Eye smokey bacon BBQ sauce, te koop bij de supermarkt. Wat mij betreft dus echt een aanrader, maar er is voor elke smaak wel iets te vinden dus gebruik vooral jouw favoriet. De rub maak ik altijd zelf en heb ik nu echt geperfectioneerd, vind ik zelf ;-) . Bekijk de video hieronder voor mijn multicooker recept voor spareribs:
Ingrediënten:
Voor ongeveer 600 gram spareribs.
Rub:
- 30 gram bruine suiker
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel gemalen peper
- 1 theelepel paprika poeder
- Een halve theelepel knoflook poeder
- Een halve theelepel gember poeder
- 1 a 2 theelepels mosterd
- Een kwart theelepel kaneel
- 1 theelepel gedroogde selderij
Overig:
- 250 ml runderbouillon van 1 blokje
- 600 gram spareribs zonder vlies
- 200 ml BBQ saus (Bull’s-Eye smokey bacon)
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!