Onlangs gingen wij op zoek naar een multicooker. Wij hebben al jaren veel plezier van onze slowcooker maar misten nog een krachtpatser in de keuken die meerdere taken aan kan. Na onze zoektocht vonden wij voor ons de perfecte match, de Crock Pot Express. Het eerste gerecht wat ik in deze fijne multicooker heb gemaakt is risotto. Bekijk hieronder het video-recept.
Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- 450 gram paddenstoelen (ik gebruikte een mix van oesterzwammen en kastanjechampignons)
- 400 gram risotto rijst
- 300 ml appelsap of witte wijn
- 1 liter bouillon (ik gebruikte groentebouillon)
- 300 gram parmezaanse kaas
- 150 gram gorgonzola
- 3 eetlepels roomboter
- 1 volle hand verse peterselie en een klein beetje ter garnering
- Zout en peper naar smaak
Werkwijze:
- Zet de Crock Pot Express op de brown/sauté functie en druk op start/stop
- Verwarm de olijfolie in de Crock Pot Express
- Voeg de knoflook, ui en paddenstoelen toe en schep goed om
- Nu mag de risotto rijst erbij, schep weer goed om
- Voeg de appelsap en de bouillon toe aan het mengsel en druk op start/stop
- Doe het deksel op de Crock Pot Express en zet het ventiel dicht
- Druk op rice/risotto en stel de druk (pressure) in op low, pas vervolgens de tijd aan naar 12 minuten en druk op start/stop
- Wanneer de kooktijd om is schakelt de Crock Pot Express over naar de warmhoudstand. Wacht 10 minuten en zet vervolgens het ventiel voorzichtig open. Draag een ovenhandschoen of gebruik keukengerei om het ventiel open te maken. Doe dit niet met blote handen i.v.m. de stoom die vrij komt
- Schep de parmezaanse kaas, gorgonzola, boter en peterselie door de risotto
- Voeg naar smaak zout en peper toe en schep om
- De risotto is nu klaar en kan geserveerd worden
Jolanda zegt
Dit recept lijkt me heerlijk.
Ik heb alleen een vraag over de bouillon, moet deze koud of warm (kokend) worden toegevoegd.
Vriendelijke groet, Jolanda Mulder
Florian zegt
Niet kokend heet, warm is prima.