Een recept van de Chef. Dit keer: Namoura. Namoura is een cake uit Libanon en past niet in een suikerarm, vetvrij dieet. Dat daar geen misverstanden over bestaan… Het recept is vrij eenvoudig en dus gemakkelijk te maken, mits je alle ingrediënten in huis hebt natuurlijk; de sinaasappel kardemom siroop zal niet iedereen in het keukenkastje hebben staan, maar is zeker de moeite om daarnaar op zoek te gaan want het is erg lekker op zichzelf, en hoort echt bij deze namoura.
Ingrediënten
- 260 gram griesmeel
- ½ theelepel baking powder
- 200 gram suiker
- 250 gram geraspte kokos
- 60 gram gesmolten boter
- 240 gram yoghurt
- 60 gram melk
- Splitamandelen
- 250 ml sinaasappel kardemom siroop
Bereidingswijze
- Meng alle droge ingrediënten met elkaar in een kom
- Voeg de boter, yoghurt en melk toe tot er een lopend beslag ontstaat, als het te droog is wat melk toevoegen
- Stort het beslag in een ovenslee en leg in nette rijen de amandelen op het beslag
- Bak de cake in 40 tot 45 minuten af op 175 graden tot de Namoura goudbruin is
- Haal de Namoura uit de oven en giet de siroop over de cake
- Na ongeveer 20 minuten is de cake klaar om te snijden
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!