We worden eigenlijk constant verleid tot het consumeren van producten. Of het nu een nieuwe auto, een vakantie of voedsel is: hoe meer we ervan kopen hoe beter dit voor de fabrikant is. En het verleiden is een kunst: de fabrikanten zijn steeds op zoek naar nieuwe en betere methodes om ons te verleiden hun producten en diensten te kopen. Uit onderzoek blijkt echter dat niet iedereen op dezelfde manier gevoelig is voor deze verleiding doordat niet iedereen de beloning die hij of zij ervaart na bijvoorbeeld het eten van iets lekkers op dezelfde manier gebruikt om meer te gaan consumeren. Een interessant onderzoek vind ik, omdat ik zelf meestal alleen eet als ik honger heb, maar ook wel eens achteloos blijf dooreten van iets (zoals M&M’s), en ik vraag me altijd af hoe dat komt, wat dit bepaalt en hoe ik het kan voorkomen…
Achteloos eten uitgelokt door prikkels in de omgeving
De beloning die mensen ervaren als gevolg van gedrag zoals het nuttigen van voedsel werkt als een sterke bekrachtiging, die het waarschijnlijk maakt dat het gedrag wordt herhaald. Poppy Watson heeft zich verdiept in beloning-gerelateerde prikkels en de verschillende gedragstypes die door deze prikkels worden uitgelokt. Zij stelt vast dat bepaalde groepen mensen gevoeliger zijn dan anderen voor het biaseffect van prikkels die aan een beloning zijn gerelateerd op hun keuze voor een bepaald gedrag. Watson promoveerde op 20 april aan de Universiteit van Amsterdam
Lees verder: Achteloos eten uitgelokt door prikkels in de omgeving

Reageren op bovenstaand nieuws over Achteloos eten uitgelokt door prikkels in de omgeving of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je ander nieuws bekijken? Dat kan op deze pagina.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!