Het Voedingscentrum heeft een sticker laten maken met daarop aangegeven welke producten je beter wel en welke je beter niet in de koelkast kunt bewaren. Handig, want zo heb je minder kans dat je groente of fruit weg moet gooien omdat je het verkeerd bewaart. Het is een Ja-Nee-sticker geworden, jeweetwel, zo eentje die je ook op de brievenbus hebt geplakt (toch?). Nu maar hopen dat deze sticker beter werkt dan die op de brievenbus…
Appels wel of niet in koelkast? Sticker biedt hulp
Als je voedsel op de juiste plek bewaart, blijft het langer goed. Maar bewaar je bijvoorbeeld eieren nou het beste in of buiten de koelkast? En hoe zit het met appels, tomaten, druiven en broccoli? Omdat daar vaak verwarring over bestaat heeft het Voedingscentrum een ja-nee-sticker voor op de koelkast bedacht.
Sticker
Op de sticker staan twaalf producten waarover de meeste twijfel bestaat. „Door appels in de koelkast te bewaren, win je drie weken houdbaarheid. Tomaat, paprika, aubergine en komkommer moeten juist niet in de koelkast. Deze vruchtgroenten hebben last van zogenaamd koudebederf”, aldus de adviesorganisatie.
En dat betekent dat als deze groenten bij een temperatuur van vier graden worden bewaard, de cellen kapotgaan, ze vocht verliezen en wellicht gaan rotten. Dat geldt ook voor citroen, avocado en banaan.
Ei
En de eieren? Bewaar ze in de koelkast, luidt het advies van het voedingscentrum. „In de koelkast in de doos. De koude temperatuur remt de groei van bacteriën. Met de punt naar beneden blijven eieren langer goed.”
Lees verder: Appels wel of niet in koelkast? Sticker biedt hulp
Reageren op bovenstaand nieuws over Appels wel of niet in koelkast? Sticker biedt hulp of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je ander nieuws bekijken? Dat kan op deze pagina.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!