Rauwe haring vinden ze in het buitenland maar raar en vies bovendien. In Japan maken ze koekjes van gedroogde wespen, wat wij dan weer vreemd vinden. In Noorwegen koop je bij de slager op de hoek een hele schapenkop, die je vervolgens bijna geheel op dient te eten. In Amerika eet men kakkerlakken (uit de frituur, dat wel) en in Canada kan je elandsnuit bestellen. Allemaal vreemd voedsel, maar je betaalt er niet de hoofdprijs voor. Anders is het met de gerechten hieronder: zeer prijzige hapjes en drankjes die toch wat vreemd zijn, om het maar zacht uit te drukken…
De duurste wansmakelijke gerechten ter wereld
Kopi Luwak: 100 euro voor een kopje koffie
Deze koffie wordt gebrouwen van half verteerde koffiebonen die uit de uitwerpselen van de Aziatische civetkat worden gevist. Het drankje zou desondanks een heerlijk aroma en een fantastische smaak hebben, maar omdat arbeiders door kilo’s uitwerpselen moeten graven voor een paar pondjes bonen kan een kopje civetkoffie oplopen tot zo’n 100 euro. Behoorlijk prijzig voor iets dat al eens gegeten is geweest.
Noot: mocht u dit wel over hebben voor een koffie, weet dan dat sinds de kopi luwak hype de meeste civetkatten niet meer vrolijk door de bossen huppelen, maar in afschuwelijke omstandigheden leven en gedwongen worden om een hele dag koffiebonen te eten.
Casu Marzu: 90 euro voor 400 gram
Voor een goede kaas zijn wij bereid wat euro’s neer te tellen. Voor een goede Italiaanse kaas zijn we zelfs bereid om héél wat euro’s neer te tellen. Maar waar de Italianen ons de geneugten van de gorgonzola en de mozzarella schonken, laten wij de casu marzu liever aan ons voorbij gaan. Deze schapenkaas uit Sardinië verkrijgt zijn pittige smaak en romige textuur door vliegen eitjes in de kaas te laten leggen. De vliegenlarven eten vervolgens de kaas op en werpen deze daarna weer uit, waardoor de casu marzu “heerlijk zacht” is.
Sommige mensen verwijderen de larven voor ze deze kaas eten, anderen happen hen gewoon mee naar binnen. Oefen alvast uw “No, grazie”.
Douche Burger: 615 euro voor een burger
Jup, zo heet-ie echt. Deze hamburger is gevuld met foie gras, al niet bepaald het meest “cleane” product in de voedselpiramide, en wordt afgewerkt met kaviaar, kaas die gesmolten werd middels stoom van verwarmde champagne (geeuw) en een sausje van bovenvermelde civetkatkoffie.
Un, Kono Kuro: 1000 euro per vat
Ongetwijfeld gebaseerd op de kopi luwak. Dit bier wordt gebrouwen van koffie die gemaakt is van koffiebonen, gevonden in de uitwerpselen van olifanten. Omdat iemand ergens het wellicht een fantastisch idee vond om de endeldarm als koffiemolen te gebruiken en benieuwd was naar andere toepassingen.
Black Diamond roomijs: 750 euro voor een potje
… En wanneer we schrijven “voor een potje” dan bedoelen we ook echt dat. Het kommetje waar dit roomijs in gepresenteerd wordt is namelijk van Versace en mag u achteraf mee naar huis nemen. Wat de inhoud betreft: dit roomijs is gemaakt van saffraan, zwarte truffel en 23karaats bladgoud. Klinkt fancy, maar als Ben noch Jerry zich al heeft beziggehouden met saffraan- of truffelijs, dan is het logisch dat de smaak niet goed zal zitten.
Vogelnestjessoep: 80 euro voor een bord
Al honderden jaren is vogelnestjessoep een delicatesse in China en eerlijk gezegd: wanneer wij vrijwillig tarwegras naar binnen zwelgen, dan zijn wat takjes en twijgjes niets om van op te kijken, toch? Voor u als zelfverklaard raw food lover uzelf en uw portefeuille te buiten gaat aan deze specialiteit, weet dan dat dit nest afkomstig is van de (what’s in a name) ‘eetbaar-nestsalangaan’. Deze gierzwaluw staat erom bekend zijn huis grotendeels uit zijn eigen speeksel op te bouwen.
Wanneer dit nest in aanraking komt met soep (of water, of limonade, of wat voor culinair festijn u ook in gedachten hebt) verandert het in een soort gelei, een beetje zoals chiazaad, maar ook weer écht niet.
Escamole: prijzen variëren sterk
In sommige delen van Mexico is dit gerecht niet buitengewoon prijzig, maar in de rest van de wereld staat escamole bekend als de Mexicaanse kaviaar (met een prijskaartje die naam waardig). Bent u één van die mensen die vrienden verward een zak borrelnoten onder de neus duwt wanneer die zeggen dat ze graag sprinkhaan eten “want dat smaakt naar nootjes”, dan gaat u het nut van dit gerecht helemaal niet snappen.
Escamole zijn kortgezegd de eieren van grote zwarte mieren die gekookt worden om rijstschotels op te leuken. Ze smaken volgens sommigen naar kwark.
Bron: De duurste wansmakelijke gerechten ter wereld

Reageren op bovenstaand nieuws over De duurste wansmakelijke gerechten ter wereld of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je ander nieuws bekijken? Dat kan op deze pagina.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!