Je hoeft geen fan te ziin van de Noord-Amerikaanse keuken om de evolutie ervan interessant te vinden. Recent bekeek ik een documentaire waarin werd gesteld dat de Noord-Amerikaanse keuken relatief eenvoudig en weinig ontwikkeld is doordat het enorme oppervlak van het continent zoveel veodsel biedt. De Amerikanen hoefden niet van restjes en feitelijk bijna oneetbare ingrediënten iets eetbaars te maken zoals dat in de rest van de wereld het geval was: alles was er eigenlijk in overvloed. Waar de Italianen een Ribollita (dubbelgekookte soep van brood en groenten) moesten ontwikkelen uit schaarste hoefden de Noord-Amerikanen niet creatief te zijn en hoefde oud brood niet verwerkt te worden tot een maaltijd.
Evolutie van de Amerikaanse avondmaaltijd
Toch is de Noord-Amerikaanse keuken wel degelijk divers en ook zeker veranderd in de afgelopen eeuw. De avondmaaltijd is nu in beeld gebracht en in sneltreinvaart kan de evolutie van deze maaltijd worden bekeken in onderstaand filmpje:
Reageren op bovenstaand nieuws over Evolutie van de Amerikaanse avondmaaltijd of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je ander nieuws bekijken? Dat kan op deze pagina.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!