In 2013 was het wereldnieuws: Mark Post uit Maastricht toonde een stamcelburger: een hamburger uit de 3D printer. Dit zou de voedselketen gaan veranderen! Maar na de eerste felicitaties volgde er geen investeringen uit Nederland. Vreemd, want we zijn als klein landje groot in export, zeker op het gebied van voedsel. Maar waarom doen we dan zo weinig met echt vernieuwende producten op het gebied van voedsel?
Fantastische food-innovaties: maar waar blijven de investeringen?
Nederland is altijd apetrots op z’n voeding en landbouw. Onze tomaten en snoeppaprika’s gaan de hele wereld over: we zijn de tweede exporteur van de wereld en hebben mooie bedrijven als DSM, FrieslandCampina en Unilever in huis. Klinkt mooi, maar de voeding- en landbouwsector loopt een grote kans ‘gedisrupt’ te worden.
Kansen pakken, dat doen we in Nederland te weinig, vertelt Jan Meiling, directeur van Startlife, een initiatief van de Universiteit van Wageningen om startende ondernemers in Food Valley te begeleiden. “Het gevestigde bedrijfsleven, met jonge ondernemers, kunnen veel kansen grijpen op dit moment. Die pakken we op dit moment onvoldoende.” Als wij in Nederland niet versnellen dan zullen bedrijven in het buitenland de baanbrekende innovaties realiseren, legt hij uit. “Dan zal dáár de werkgelegenheid ontstaan en de economische groei daarnaartoe verplaatsen.” Zover is het nu nog niet, maar het is tijd om de sector wakker te schudden.
Lees verder: Fantastische food-innovaties: maar waar blijven de investeringen?

Reageren op bovenstaand nieuws over Fantastische food-innovaties: maar waar blijven de investeringen? of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je ander nieuws bekijken? Dat kan op deze pagina.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!