De Food inspiration Days is een evenement waar professionals in de foodbranche bij elkaar komen en werd dit jaar voor het eerst gehouden in het Noord-Brabantse Veghel. In voorgaande jaren was Eindhoven het toneel maar dit jaar dus in zelfbenoemd ‘Foodtown’ Veghel op 19 en 20 oktober. Opvallend is dat kritisch werd gesproken over biologisch voedsel: hoe zinvol is het om biologisch voedsel uit bijvoorbeeld Peru te laten overkomen naar Europa en het dan als biologisch te beschouwen als zoveel brandstof is verbruikt om het hier te krijgen? Biologisch dan wel misschien, maar duurzaam is het zeker niet.
Food Inspiration Days: ‘Biologisch voedsel is niet duurzaam’
De wereld van de professionals in de foodbranch is dinsdag 19 en donderdag 20 oktober in Veghel verzameld om ideeën uit te wisselen en om inspiratie op te doen van en met elkaar. Arjan de Boer en Hans Steenbergen zijn de oprichters van Food Inspiration Magazine en van daaruit komen diverse andere zaken voort, zoals dit evenement voor professionals in de foodbranche, schrijft Veghel.nieuws.nl.
Arjan vertelt levendig over de mensen die graag naar het evenement komen. ,,Mensen komen graag naar het evenement, omdat ze verlangen naar de openheid en verfrissing in ideeën die er telkens weer is.” Sommige van die ideeën zijn ook vergezichten. Gedachten over hoe het er over tien of twintig jaar uit zou kunnen zien. Vooral de jongeren in de branche komen met echt vernieuwende ideeën. Millennials noemt men hen.
Fastfood
Deze Millenials vinden dat de snelle hap, fastfood, niet langer ons leven gevangen mag houden, het moet anders. De horeca, catering en zorginstellingen zijn hierin een heel belangrijke schakel, essentieel zelfs. Het sociale aspect van eten moet weer terugkomen, ‘reconnected’, zoals ook het thema van deze dagen is. Want dat is wat we kwijt zijn geraakt door de snelle maatschappij waarin we leven en de zin van bedrijven om geld te maken, aldus FiDays.
Over biologisch voedsel heeft Arjan een helder antwoord. ,,Is het nog wel echt zinvol om iets biologisch te noemen als het bijvoorbeeld uit Peru moet komen? Het kost alleen al aan transportkosten, verbruik van oliën en diesels meer dan nuttig is en bovendien vervuilt het juist de natuur en atmosfeer. Het is gewoon krankzinnig dat men die kant is opgegaan. Als iets uit de ‘regio’ komt, zoals uit Duitsland, Nederland of België, dan is dat te overzien, acceptabel en duurzaam.”
Lees verder: Food Inspiration Days: ‘Biologisch voedsel is niet duurzaam’
Reageren op bovenstaand nieuws over Food Inspiration Days: ‘Biologisch voedsel is niet duurzaam’ of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je ander nieuws bekijken? Dat kan op deze pagina.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!