Volgens dit artikel is het vanaf volgend jaar verboden voor restauranthouders binnen de EU om olijfolie zonder etiket op tafel te zetten in hun restaurant. Het navullen van flesjes wordt verboden.
Volgens de EU is dit om de kwaliteit van de olijfolie te kunnen garanderen.
Geen olijfolie meer zonder etiket in restaurant
Ik vind zelf die flesjes altijd wel schattig en krijg, als de oogst goed is, soms een flesje vers geperste olijfolie van de eigen olijfbomen opgestuurd per post, uit Italie. Deze olijfolie is troebel en dik, het ziet er heel anders uit dan ‘normale’ olijfolie maar het smaakt fantastisch. Je gebruikt het niet in de keuken om in te bakken, maar alleen onverhit over salades of op brood.
Als de EU regel betekent dat verse olijfolie niet meer in restaurants gebruikt mag worden (door de bezoeker) dan is dat jammer, want echt lekkere olijfolie heeft geen etiket, het komt letterlijk vers van de pers en heeft geen etiket nodig.
Update 24-5-2013
De EU heeft, na een storm van protest, de maatregel ingetrokken. Wel zo verstandig vind ik.

Reageren op bovenstaand nieuws over Geen olijfolie meer zonder etiket in restaurant of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je ander nieuws bekijken? Dat kan op deze pagina.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!