De Nederlandse ecoloog Wieger Wamelink doet al sinds 2013 onderzoek naar de mogelijkheid om groenten te verbouwen op Mars. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van speciale grond die overeenkomst met de grond op Mars. Er werd lange tijd gedacht dat de producten die op Mars-grond geteeld worden te veel zware metalen bevatten en daardoor niet eetbaar zouden zijn, maar dit blijkt niet het geval. Hoe ze smaken? Dan is nog even afwachten, maar het is een erg mooi experiment omdat het de mogelijkheid vergroot dat de mens ooit op de planeet Mars kan gaan leven. Wat ik me afvraag: Als ik op Mars zou wonen, hoe lang duurt het als ik een bestelling plaats voor een nieuwe pan voordat deze bij mij wordt afgeleverd? En misschien wil ik wel geen tomaten eten maar sushi of spareribs…
Hoe smaakt dat? Nederlander verbouwt eetbare groente op Mars-grond
Wamelink, ecoloog bij de Universiteit van Wageningen, doet al lang onderzoek naar het verbouwen van planten op Mars-grond. Nu heeft zijn team vastgesteld dat de groenten eetbaar zijn: ze bevatten geen giftige stoffen. “Dit zijn opmerkelijke en veelbelovende resultaten”, zegt de onderzoeker tegen het Franse persbureau AFP.
Hoe smaakt het?
Het onderzoeksteam heeft radijs, erwten, rogge en tomaten verbouwd op de Mars-grond. “Dat is allemaal eetbaar. Ik ben heel benieuwd hoe het smaakt.”
Wamelink gebruikt voor het onderzoek speciale grond die door de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA is ontwikkeld. De grond is volgens de NASA vergelijkbaar met grond op de Rode Planeet. Daarmee doet het team al sinds 2013 experimenten.
Lees verder: Hoe smaakt dat? Nederlander verbouwt eetbare groente op Mars-grond

Reageren op bovenstaand nieuws over Hoe smaakt dat? Nederlander verbouwt eetbare groente op Mars-grond of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je ander nieuws bekijken? Dat kan op deze pagina.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!