Uit cijfers gepubliceerd in de Wall Street Journal blijkt dat Italianen in 10 jaar tijd 9 kilo pasta per gezin per jaar minder zijn gaan eten. De reden voor deze daling lijkt te zijn gevonden: Italianen eten meer niet-Italiaanse gerechten en dan met name Sushi. Pasta blijft wel nog steeds het belangrijkste onderdeel van veel maaltijden en de vraag is of dit ooit zal veranderen in een land waar eten en drinken zo verweven is met de cultuur. Een andere reden voor het eten van minder pasta is het besef dat pasta een dikmaker kan zijn, uit onderzoek blijkt dat steeds meer mensen vinden dat pasta een dikmaker is.
Italianen eten minder pasta en meer sushi – De rest van de wereld eet meer pasta
Buiten Italie zijn mensen juist meer pasta gaan eten, zo at men in Groot Brittannie in twintig jaar vijf keer zo veel pasta gaan eten.
Niet duidelijk is of de cijfers van de onderzoeken gebaseerd zijn op de consumptie gemeten aan de hand van verkoop van gedroogde pasta of dat ook de consumptie van zelf gemaakte verse pasta is meegenomen in de onderzoeken. Lees ook het artikel over pasta in The Guardian.
Reageren op bovenstaand nieuws over Italianen eten minder pasta en meer sushi – De rest van de wereld eet meer pasta of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je ander nieuws bekijken? Dat kan op deze pagina.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!