Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat kinderen en tieners die een korte lunchpauze hebben minder groente en fruit eten dan als ze langer de tijd hadden voor de lunch. De grens leek te liggen op 25 minuten. Langer lunchen nodigt dus uit om gezonder te eten, en dat is een belangrijke ontdekking. vooral in een land waar obesitas een steeds groter probleem wordt voor steeds jongere mensen.
Langere lunchpauze doet kinderen meer fruit en groente eten
Onderzoekers deden een experiment in lagere en middelbare scholen in de VS. Op zes verschillende dagen namen ze de borden onder de loep die de leerlingen na een maaltijd hadden teruggebracht. Ze gingen ze na of er een verband was tussen de lengte van de lunchtijd en de keuze die de scholieren hadden gemaakt uit de aangeboden producten.
Wat bleek? Bij wie minder dan 20 minuten kon gaan zitten in de cafetaria, was de kans aanzienlijk kleiner dat fruit gekozen werd dan bij wie minstens 25 minuten de tijd kreeg: 44 procent tegenover 57 procent. Ze aten ook minder groenten, minder van hun voorgerecht en dronken minder melk.
Meer obesitas in armere gezinnen
Bijna 30 miljoen Amerikaanse scholieren krijgen gratis of goedkope maaltijden op school. In een land waar 17 procent van de kinderen en tieners aan obesitas lijdt, is dat belangrijk. Obesitas komt vaker voor bij kinderen uit armere gezinnen en die ongelijkheid neemt almaar toe.
“Dit onderzoek suggereert dat het kan helpen als je studenten voldoende tijd geeft om hun maaltijd op te eten”, zegt onderzoeker Juliana Cohen van de Harvard T. H. Chan School of Public Health.
Lees verder: Langere lunchpauze doet kinderen meer fruit en groente eten

Reageren op bovenstaand nieuws over Langere lunchpauze doet kinderen meer fruit en groente eten of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je ander nieuws bekijken? Dat kan op deze pagina.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!