Nieuws

Gezond eten en zelf koken scheelt geld

Zo kan je eenvoudig zelf je krieltjes kruiden voordat je ze gaat bakken, dat scheelt je niet alleen duurdere krieltjes maar je weet ook dat je geen conserveringsmiddelen, grote hoeveelheden zout, vet en kleur- geur- en smaakstoffen naar binnen krijgt. Mijn favoriete ‘zelfmaker’ is rode (tomaten) pastasaus. Pastasaus koop je gemakkelijk in een pot of […]

Koffie wordt goedkoper en lekkerder, maar wanneer?

Volgens analisten zullen de prijzen van levensmiddelen (suiker, tarwe, cacao, koffie) dalen zodra de duurder ingekochte voorraden zijn weggewerkt (lees: Douwe Egberts alle pakken bonen en voorgemalen koffiemengsels via de supermarkte heeft verkocht). In de Verenigde Staten is koffie al goedkoper geworden: Starbucks heeft de prijs haar koffie (in de supermarkt) verlaagd met 10%. De […]

Nederlanders drinken meer koffie dan Italianen

  Wij drinken in Nederland de koffie vooral thuis (76%) en dan het liefst gezoet (76%). Wij consumeren 8 kilo koffiebonen per persoon per jaar (Italianen 4,7 kg.) en zijn daarmee grootverbruikers.  

Geen olijfolie meer zonder etiket in restaurant

Ik vind zelf die flesjes altijd wel schattig en krijg, als de oogst goed is, soms een flesje vers geperste olijfolie van de eigen olijfbomen opgestuurd per post, uit Italie. Deze olijfolie is troebel en dik, het ziet er heel anders uit dan ‘normale’ olijfolie maar het smaakt fantastisch. Je gebruikt het niet in de […]

More Content