Eten bij een goed restaurant is een traktatie. Eten bij een restaurant dat een Michelinster heeft is een feest. Maar het kost wat, dat wel. Dus dat kan geen dagelijkse kost zijn voor ‘gewone’ mensen. MAar sinds kort ligt dat wat genuanceerder, want in Singapore kan je sinds kort de creatie van een chef met Michelinster eten voor nog geen anderhalve euro. Het Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle stalletje dat een Michelinster ontving staat als 35 jaar op dezelfde plek in Singapore, op straat. Het is krap en goedkoop. Maar blijkbaar zo lekker dat ze bij Michelin dachten: dit eten is zo bijzonder lekker, dit moet de wereld weten.
Spotgoedkoop noedelkraam krijgt Michelinster
Sterrenkeuken duur? Toch niet altijd, want Michelin heeft een ster toegekend aan het Singaporese noedelkraam Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle (waarvan het ons nog altijd niet duidelijk is of dat werkelijk een doordachte naam is, of enkel het uithangbord van wat je er kan vinden).
Chef Chan Hon Meng verwachtte niet bepaald een telefoontje van de Michelingids toen hij begon met zijn kraampje. Ook niet na 35 jaar op dezelfde plaats nog steeds dezelfde huisspecialiteit koken. En toch kreeg hij onlangs een inspecteur over de vloer. (Bij gebrek aan vloer niet letterlijk te nemen.) “Ik dacht dat de man een mopje maakte. Waarom zou Michelin naar mijn kraam komen? Kan een marktkraam zelfs maar genomineerd worden?”
Blijkbaar wel, en Chan is erg overdonderd door de erkenning. Hij hoopt ermee meer aandacht te kunnen krijgen voor wat de Signaporese keuken te bieden heeft en wil duidelijk maken dat de street food scene meer kan zijn dan een goedkope, snelle hap.
Na de uitreikingsceremonie, waarop hij andere chefs aanraadde om elke dag te koken alsof er een Michelininspecteur op bezoek is, trok Chan terug naar zijn stalletje, zodat de voorbereidingen voor de volgende dag klaar zouden zijn vóór de grote file om 5u30 (’s morgens dus) opnieuw aanschuift. Liefde voor deze man.
Bron: Spotgoedkoop noedelkraam krijgt Michelinster
Rien zegt
er zal alle begrip zijn van de vluchtelingen voor deze onzin