Ik heb een spinazie-trauma. Dat zit zo: ik heb een keer ongesneden gekookte spinazie gegeten, en je kunt je voorstellen: dat is nogal draderig. Ik was een jaar of 6 denk ik, en stikte er toen bijna in. Ik denk dat ik de smaak van spinazie al niet zo lekker vond maar daarna is het nooit meer een favoriet geworden. Toch is spinazie heel gezond dus hebben wij het regelmatig in huis. De fijngesneden variant eten wij regelmatig, maar dan niet gewoon als een soort pap (ik heb er geen andere benaming voor) maar dan liever in een omelet. Dan vind ik het erg lekker, en dat is een behoorlijke prestatie van het gerecht: van een traumatische groente naar iets dat ik graag eet!
Omelet met spinazie
Spinazie is erg vochtig, zeker de fijngesneden variant uit de vriezer bevat veel vocht, en dit is niet handig in een omelet want dan wordt de omelet erg nat en een rommelig geheel. Daarom is het belangrijk dat je voor dit recept de diepvries spinazie laat ontdooien in een vergiet. Vang het vocht op en verwerk het in een smoothie of iets dergelijks, maar we hebben het voor dit recept niet nodig.
Ingrediënten
- 400 gram diepvriesspinazie
- 6 eieren
- Zout
- Peper
- Kaas
- Stukjes zongedroogde tomaat/salami/pijnboompitten (net wat je in huis hebt en lekker vindt om er door te doen)
Bereiding
- Laat de spinazie ontdooien in een vergiet zodat het tegelijkertijd ontdooit en uitlekt
- Klop de eieren (niet te lang, het hoeft niet te schuimen of in volume toe te nemen)
- Snijd je andere ingrediënten (ik vind zelf stukjes salami erg lekker maar maak ook wel eens de vegetarische variant met stukjes zongedroogde tomaat) en doe dit bij het ei
- Voeg de spinazie toe bij het ei en roer alles goed door elkaar en voeg wat zout en peper toe naar smaak
- Verwarm een hapjespan of koekenpan met anti-aanbaklaag en doe er wat olie of boter in
- Doe het ei-mengsel nu in de pan en dek af met een deksel en laat langzaam garen
- Draai de omelet om zodra het kan, als de bovenkant nog vloeibaar is dan wordt het waarschijnlijk geen pretje dus wacht tot de omelet gestold is
- Na het omdraaien strooi/leg je de kaas op de omelet en dek je de pan weer af met het deksel zodat de kaas kan smelten
- Als de onderkant van de omelet een mooi bruin korstje heeft kan je de omelet zo op een bord laten glijden en in snukken snijden
Ik eet graag een stuk gerookte zalm bij deze omelet; ziet er mooi uit en is ook nog eens erg lekker!
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!