Wanneer ik thuis lunch en er de tijd voor kan nemen kook ik graag in plaats van dat ik snel een boterham smeer. Brood is niet mijn favoriet en ik kan dan ook enorm genieten van een uitgebreide lunch waar geen kruimeltje brood aan te pas komt. De omelet is ideaal om mee te variëren en met een plak gerookte zalm maak je het wat mij betreft helemaal af. Natuurlijk is een omelet ook heerlijk met vlees of groente maar voor nu deel ik graag mijn recept voor een omelet wrap met zalm en spinazie.
Omelet wrap met zalm en spinazie
In het recept hieronder lees je dat ik kruidenkaas/roomkaas gebruik, maar je kunt natuurlijk ook iets anders smeren zoals een tapenade of een honingmosterd-saus, net wat je lekker vindt.
Ingrediënten (Voor 1 persoon):
- 2 eieren geklutst
- 100 gram gerookte zalm
- 50 gram spinazie gewassen en uitgelekt
- 1 eetlepel kruidenkaas
- Boter om in te bakken
- Peper om op smaak te brengen
Bereiding:
- Bak de geklutste eieren in een koekenpan. Ik gebruik mijn grillpan van Circulon. Klinkt misschien gek maar hij is vierkant wat ik echt heel handig vind en hij bakt echt fantastisch (door de lage ribbels kan je er gewoon een omelet of pannenkoek in bakken). Schuif je omelet op een bord als hij klaar is.
- Bak ondertussen de gerookte zalm even aan beide kanten aan. Uiteraard is dit optioneel. Ik ben gek op de smaak van gerookte zalm maar kan niet altijd de textuur waarderen (dat zachte). Daarom kies ik ervoor de zalm heel kort te bakken.
- Tijdens het bakken van de gerookte zalm smeer je een eetlepel kruidenkaas op je omelet. Hoeft niet netjes, gewoon een beetje uitsmeren. Leg nu de gerookte zalm erop, verdeel mooi zodat de omelet straks opgerold kan worden.
- Nu de finishing touch: De spinazie mag erbij en het geheel mag nog even op smaak gebracht worden met peper. Rol de omelet op en je hebt een fantastisch lunch gerecht: een omelet wrap met zalm en spinazie.
Eet smakelijk!
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!