Eerder deze week bakten we paneer; een kaas die zich uitstekend leent om gebakken te worden. We bakten de paneer om er vervolgens Palak paneer mee te maken: een gerecht dat bestaat uit paneer, spinazie en kruiden. Hieronder kun je het videorecept bekijken voor Palak paneer in de slowcooker:
Palak paneer
Paneer, de kaas, is een onmisbaar onderdeel van Palak paneer, het gerecht. Je maakt het met paneer, spinazie, groenten en kruiden. Het recept hieronder is een variatie op het recept voor Palak paneer zoals Apetina, fabrikant van paneer, het op haar website heeft staan. Apetina stuurde ons paneer om te gebruiken in een recept en wij hebben hun recept als basis gebruikt voor onze versie van Palak paneer.
Ingrediënten
- 1 eetlepel ghee of olie
- 1 grote ui (gesnipperd)
- 2 eetlepels gember (gesnipperd of geraspt)
- 3 teentjes knoflook (gesnipperd of geperst)
- 1 theelepel komijnzaad
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 eetlepel garam masala
- 600 gram fijngesneden (diepvries) spinazie
- 150 gram cherrytomaatjes (gesneden)
- 4 eetlepels Griekse yoghurt (10% vet)
- 450 gram bebakken paneer (in blokjes gesneden) gekregen van Apetina
Bereiding
Bekijk de video bovenaan dit bericht of volg de volgende stappen:
- Bak de paneer (zie dit videorecept) en snijd in blokjes
- Verwarm ghee in de binnenpan van je slowcooker (of een aparte pan als je niet kunt sauteren in de slowcooker)
- Fruit de ui
- Voeg de knoflook toe en fruit even mee
- Zet de warmtebron uit
- Voeg de kruiden toe
- Voeg de spinazie toe
- Voeg de cherrytomaatjes toe
- Voeg yoghurt toe
- Voeg de blokjes paneer toe
- Bewaar een aantal blokjes voor garnering
- Zet de slowcooker aan: 3 uur op laag
Garneer na het op de borden scheppen met blokjes paneer en wat vers korianderblad.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!