Panini op de contactgrill
Sinds een poosje heb ik een contactgrill, en hoewel ik deze niet dagelijks gebruik is het toch wel erg lekker om er behalve vlees, kip en vis ook broodjes op te bakken. Deze broodjes noemt men dan panini, wat meervoud van het Italiaanse panino is: een stokbroodje, chiabatta of rosetta met daarop groenten of vlees, gegrild tussen twee grillplaten. Hieronder mijn poging panini te maken.
Panini recepten
Ingrediënten (voor 4 panini)
- 4 afbak- stokbroodjes, ciabatta’s of andere broodjes
- 1 ui
- Plakjes salami, spek of andere vleeswaren
- Plakjes kaas
- Een tomaat
- Pesto
- Ananas of al het andere dat je op je panini wilt doen
Bereiding
- Snijd de broodjes in de lengte doormidden
- Smeer een beetje pesto of boter op beide helften van elk broodje
- Belegd het broodje met een plakje vleeswaren, je gebruikt maar één helft van de broodjes, de top leg je er op voordat ze onder de contactgrill graan
- Zet de contactgrill aan, ik heb de hoogste stand gebruikt, en open de contactgrill zo dat hij verhoogd dicht kan, dus zonder de panini te pletten straks
- Snijd de ui in ringen en verdeel de uienringen over de broodjes
- Leg wat kaas op de broodjes
- Leg je andere ingrediënten op de broodjes
- Leg nu de bovenkant van de broodjes
- Leg de panini op de contactgrill en sluit de contactgrill
- De broodjes warmen nu op en de boven- en onderkant van de panini bakken licht
- Na twee minuten sluit je de contactgrill door hem uit de verhoogde stand te halen en de bovenkant van de contactgrill volledig op de panini te laten rusten
- Wacht nu ongeveer 10 minuten totdat je panini klaar zijn, ze hebben nu grillstrepen en zijn platgedrukt: panini!
Ben je al lid van ons Youtube-kanaal? We plaatsen elke week een nieuw videorecept!
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!