Nutella en aardbeien: weinig mensen die dat kunnen weerstaan. De combinatie is heerlijk en als je er een taart van maakt dan zit je bijna altijd goed. Lekker als dessert maar ook bij de koffie heerlijk. Ik heb het als ontbijt gemaakt, want waarom niet? Hieronder het recept voor een pannenkoekentaart met Nutella en aardbeien.
Pannenkoekentaart recept
Ik heb volkoren tarwemeel gebruikt om de pannenkoeken voor de taart te bakken. Het is net zo lekker en net iets gezonder dan bloem en geeft wat meer structuur. Voor het schenken van de pannenkoeken gebruik ik een fles met klik-dop, deze kan je eenvoudig openklikken en sluiten na gebruik en je morst niet over je gasfornuis, zoals vaak met een lepel gebeurt. Je kunt ook een plastic waterfles gebruiken, natuurlijk, met brede opening om het beslag er in te gieten is het makkelijkst.
Ingrediënten
[soliloquy slug=”pannenkoekentaart-recept-pannenkoekentaart-zelf-maken-met-nutella-en-aardbeien”]
- 2 eieren
- 5-6 eetlepels volkoren meel
- 300 mililiter melk (ik gebruik havermelk)
- Snuf zout
- Nutella
- Aardbeien
- Olie of boter (om in te bakken)
Bereiding
- Breek de eieren en meng ze met ongeveer 300 mililiter melk en een snuf zout
- Voeg al roerend met een garde het meel toe, meng na elke schep goed door zodat je geen klonten krijgt
- Zet een pan op het vuur en voeg olie of boter toe
- Giet het pannenkoekenbeslag in een fles (zet je mengkom en garde meteen in het water, dat scheelt een hoop geboen later)
- Giet de olie/boter uit de pan in een kommetje, het laagje vet dat in de pan achterblijft is genoeg om een pannenkoek in te bakken
- Giet een laagje pannenkoekenbeslag in de pan en laat de pannenkoek droog worden aan de bovenkant, als je merkt dat het te snel gaat zet je gas dan iets zachter (bij mij is middelhoog vuur precies goed)
- Draai de pannenkoek om en laat ook de andere kant bruin bakken
- Leg de pannenkoek op een bord
- Schenk het vet terug in de pan, draai het even door de pan heen en giet het weer in het kommetje
- Giet opnieuw pannenkoekenbeslag in de pan
- Besmeer de bovenkant van de eerste pannenkoek nu in met een laagje Nutella
- Leg de tweede pannenkoek er bovenop als deze klaar is
- Herhaal de routine
- In de tussentijd kan je de aardbeien wassen en in plakjes snijden
- Als je alle pannenkoeken hebt gebakken besmeer je de laatste aan de bovenkant met Nutella en leg je daar de plakjes aardbeien bovenop
Slagroom is niet nodig, maar kan natuurlijk wel. Eet smakelijk!
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!