Lunch bij familie de afgelopen week, meestal gezellig, vaak inspiratie voor nieuwe recepten. (“meestal gezellig” inderdaad, het kan niet altijd feest zijn toch?). Dit keer een paprikasoup. Ik vind paprika lekker: knapperig, zoet van smaak en mooi van kleur. Soep had ik er nooit van gemaakt, immers: dan heb je dat knapperige niet, en dat is juist zo lekker. Maar dit was een verrassend lekkere soep. En ik lepelde het vlotjes naar binnen, tussendoor complimenten uitdelend over de soep en de inspiratie ervoor, want ontdekte ik daar een grill-smaakje?
Paprikasoep uit de oven
Juist, soep van gegrilde paprika. En nee, niet zelf bedacht: inspiratie kwam van een kookprogramma, van de 24 uurs kookprogrammazender. Prima natuurlijk, want gezond en lekker: wie doet je wat? Verdacht lekker zelfs, dus dat moest ik zelf ook maken. Maar dan iets anders.
Ingrediënten
- 3 paprika’s
- 4 tomaten
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- Olijfolie
- 2 laurierblaadjes
- Bosje rozemarijn of tijm
- Zout
- Peper
- Bouillon (~1,5 liter)
Bereiding
- Was de groenten
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Snij de paprika doormidden en haal de zaadlijsten eruit
- Snijd de paprika in grove stukken
- Schil de uit en snijd in kwarten
- Pel de knoflook en plet deze op de snijplank
- Doe alle groenten en de laurierblaadjes, rozemarijn en/of tiijm in een ovenschaal en sprenkel er ruim olijfolie overheen
- Strooi er wat zout overheen en maal er wat peper bij
- Zet de schaal in de oven en laat het geheel 25 minuten op 180°C roosteren
- Doe alle groenten daarna in een pan, (de laurier, rozemarijn en/of tijm eruit halen) en pureer het met een staafmixer
- Zet nu het vuur onder de pan aan en voeg de bouillon toe (niet alles) en roer het even door, voeg eventueel meer bouillon toe als je de soep nog te dik vindt
Serveer met een blaadje basilicum en wat geraspte kaas. Je kunt de soep eventueel door een zeef halen voor het opdienen, maar ik vind het wel lekker, een beetje structuur, dus heb ik dat niet gedaan.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!