Vanuit Italië kreeg ik de tip: kook je pasta eens risottata,als risotto. Je kookt de pasta in de saus die je erbij wilt serveren, dit is vooral bij sauzen die niet goed aan de pasta ‘plakken’, zoals dunnere sauzen, erg praktisch: je kookt de smaak van de saus mee in de pasta zelf, en daardoor heeft de pasta meer smaak.
Pasta risottata
- Maak een saus voor je pasta, bijvoorbeeld een groentesaus met paddestoelen of asperges, of een vissaus, wat de meest gebruikte saus is voor het koken van pasta risottata.
- Kook je pasta in water met zout gedurende de helft van de voorgeschreven tijd die op de verpakking staat. (Gebruik je verse pasta? Goed bezig! Kook de pasta dan direct in de saus, niet voorkoken).
- Giet de pasta nu af en doe de pasta in de pan met saus, en laat de andere helft van de voorgeschreven kooktijd meekoken.
- Je kookt de pasta nu met de saus, waardoor de smaak van de saus in de pasta trekt, waardoor de pasta naar de saus smaakt. Je kunt, als je saus niet vochtig genoeg is, wat kookvocht van de pasta toevoegen.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!