Een creatieve ingeving vandag: waarom niet een saus maken van witte wijn en blauwschimmelkaas, voor bij de pasta? Een Bourgondische maaltijd, zeker. Vlees vervangen door paddestoelen en geroosterde pijnboompitten is ook erg lekker (en vegetarisch).
Ingrediënten
- Pasta naar eigen keus (zelf maken, DeCecco of Barilla vind ik het lekkerst)
- Olijfolie
- 1 ui
- 1 paprika
- 200 gr spinazie (fijngesneden, diepvries is wel zo makkelijk)
- 100 gr blauwschimmelkaas
- 200 gr katenspek, andere spek of zalm (de katenspek van de Hema is goedkoop en smakelijk) Uiteraard vervangbaar voor paddestoelen en 10 zongedroogde tomaatjes
- 1 blik tomatenpartjes
- 4 eieren
- Flinke scheut witte wijn (Noilly Prat is erg lekker)
- Chilipoeder
- Zwarte peper
Optioneel
- Rucola sla
Parmezaanse kaas - Geroosterde pijnboompitten
Bereiding
- Snij alle groente in blokjes.
- Snij het vlees of de vis klein.
- Bak ui, paprika en spek of zalm.
- Voeg de spinazie toe en laat even bakken.
- Breek de blauwschimmelkaas en brokkel het erbij.
- Voeg de tomatenpartjes toe en laat weer even bakken.
- Strooi wat chilipoeder en peper door het gerecht en proef of het op smaak is.
- Voeg een scheut witte wijn toe en laat zacht sudderen.
- Kook ondertussen de eieren hard.
- Kook de pasta. Als de pasta al dente is giet je hem af. Doe een beetje olijfolie door de pasta. Doe de zongedroogde tomaatjes door de saus. Ze hoeven niet lang mee te sudderen.
- Pel de eieren en snijd ze in vieren.
Het bord opmaken
- Doe wat pasta op je bord.
- Schep wat saus eroverheen.
- Leg de partjes ei erop.
- Om het mooi af te maken leg je wat rucola bovenop de saus en strooi je er nog wat parmezaanse kaas overheen.
Eet smakelijk!
(Dit gerecht is bedacht en gemaakt door Marijke)
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!