Ik eet graag pasta, en meestal eet ik het met een tomatensaus of een vleessaus. Deze keer wilde ik echter pasta met vis eten, zonder een saus omdat de vis de smaakmaker moest worden. Ik heb gekozen voor een pasta met paddestoelen (Oesterzwam), met basilicum en citrus om goed bij de vis te passen. Achteraf blijkt: ook zonder vis is deze pasta erg lekker!
Pasta met paddestoelen recept
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 citroen of sinaasappel
- Handjevol basilicumblaadjes
- Paddestoelen (zoveel je wilt)
- Zout en peper naar smaak
- Boter om in te bakken
- Vis om er bij te eten (bijvoorbeeld tonijn of zalm)
Bereiding
- Snipper de ui en fruit de ui in boter
- Snijd ondertussen de paddestoelen, pers de knoflook en was de basilicum
- Rasp de schil van de citroen of sinaasappel
- Pers de citroen of sinaasappel uit en vang het vocht op
- Kook de pasta (al dente)
- Voeg de paddestoelen bij de gefruite ui en bak even mee
- Voeg de knoflook, basilicum en basilicum toe en bak even mee
- Voeg nu de geraspte citroen of sinaasappel toe en voeg een beetje van het sap toe als je vindt dat het vocht nodig heeft en laat even inkoken
- Bak intussen je vis even met wat zout en peper
- Proef je gerecht nu en voeg zout en/of peper toe naar smaak
- Giet je pasta af en voeg deze bij het gerecht in de pan en schep even om
- Maak nu het bord op met de pasta en de vis, bovenop nog een paar blaadjes basilicum.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!