Van erwten kan je een prachtige saus maken, bijvoorbeeld voor bij een pasta. De kleur van erwten geeft een mooi contrast met roze zalm en is goed op smaak te brengen met verse kruiden, peper en zout. Hieronder een recept voor deze combinatie, verras jezelf en je gasten en serveer een pasta met romige erwtensaus.
Pasta met zalm en romige erwten recept
Ingrediënten
- pasta (kies zelf een soort, kies iets anders dan spaghetti, een stevige pasta past goed)
- uitje gesnipperd
- erwten (kan best bevroren zijn)
- melk (scheutje)
- 1 eetlepel bloem
- munt (vers indien mogelijk)
- dille (vers indien mogelijk)
- peper en zout naar smaak
- bosje groene asperges (gegaard en in stukken)
- gerookte zalm (koud gerookt of warm gerookt maakt niet uit)
- 1 zacht gekookt ei per persoon
Bereiding
- Kook de pasta volgens de voorschriften (let op: proef af en toe even om niet te ver door te koken, je wilt een stevige pasta, al dente; de pasta plak aan je tanden)
- Fruit ondertussen het uitje
- Voeg dan de erwten, munt, dille, peper en zout toe en laat even pruttelen.
- Als de erwten ontdooit zijn, mix dan met de staafmixer tot een min of meer smeuige massa
- Voeg dan een eetlepel bloem en een scheut melk toe om het een romig geheel te maken, roer goed door
- Voeg dan de groene asperges in stukken toe en laat een paar minuutjes pruttelen
- Meng de pasta door de groene saus en meng de zalm in stukken er doorheen
- Serveer met een zacht gekookt eitje op de top.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!