Na mijn ‘openbaring’ dat spinazie erg lekker is met pasta en de medewerkers van het Voedingscentrum in al hun wijsheid hebben besloten dat het eten van nitraatrijke groente zoals spinazie helemaal niet schadelijk is voor de gezondheid dacht ik: pasta met verse spinazie en mozzarella voor de vegetarische zondag, daar heb ik zin in.
Pasta met spinazie
Voor dit recept gebruik je het liefst een grove pasta, penne is een goede keuze, maar ook farfalle is een prima grove pasta. De Cecco is bij ons thuis favoriet omdat dit gewoon echt beter smaakt dan de Hollandse merken, maar over smaak valt niet te twisten dus kies wat je zelf graag eet/gewend bent. Verse zelfgemaakte pasta smaakt natuurlijk het beste, maar het maken ervan kost veel tijd en dat heb ik nu eenmaal niet altijd. Overigens is het zo dat De Cecco écht het merk is dat in vooral Noord-Italië veel wordt gegeten, loop je daar een supermarkt binnen of kijk je in het keukenkastje van een Italiaan dan vind je De Cecco.
Ingrediënten (voor 4-5 personen)
- 500 gram pasta
- 4 eetlepels olie
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook geperst
- 2 bakjes cherrytomaatjes in halfjes
- 2 eetlepels suiker
- 1 zak wilde spinazie
- 2 bollen mozzarella is stukjes gesneden of gescheurd
- Peper
- Zout
Bereiding
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, de pasta zoals hierboven beschreven heeft een ‘al dente’ kooktijd, houd deze aan.
- Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en fruit de ui een paar minuten aan.
- Schep de tomaten erdoor en bak ze in 10 minuten zacht.
- Voeg na 5 minuten de helft van de geperste knoflook aan het mengsel toe en laat meefruiten.
- Schep regelmatig om. Voeg de suiker en peper en zout toe.
- Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de rest van de knoflook 1 minuut, zorg dat deze niet verbrandt.
- Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Roerbak in 4-5 minuten beetgaar.
- Giet de pasta af en schep door het tomatensaus-ui-mengsel
- Voeg de spinazie met knoflook en gesneden mozzarella toe.
- Verdeel de pasta over de borden. Bestrooi met peper en zout en rasp wat kaas over het gerecht als je dat lekker vindt.
Lekker met een glaasje rode- of witte wijn. Doordat dit gerecht vrij licht verteerbaar is is er ruimte voor een zwaarder nagerecht, bijvoorbeeld tiramisu, eventueel met een kopje koffie en een glaasje desserwijn en cantuccini (Italiaanse amandelkoekjes).
Heidi Sour zegt
Mijn kinderen vonden het spinazieprutje er niet erg smakelijk uitzien maar het bleek erg lekker. Zeker voor herhaling vatbar :)
Marianne zegt
:-)