Lekker als snack, gezonder dan chips van aardappel, makkelijk zelf te maken en vooral: weer eens wat anders!
Ingredienten
- Pastinaak
- Olie
- Zout
- Peper
- Paprikapoeder
- Chilipoeder
Keukengerei
- Dunschiller
- Bakplaat
- Oven
- Mes
- Snijplank
Bereiding
- Schil de pastinaak rondom zodat de pastinaak ‘schoon’ is.
- Schil de pastinaak nu in lange repen met de dunschiller. Hoe dunner de slierten worden hoe beter; als ze te dik zijn garen ze niet en heb je slappe chips.
- Snijd de pastinaakslierten door zodat je kortere slierten krijgt (6-10 cm afhankelijk van de lengte van de pastinaak).
- Leg de slierten op de bakplaat en bestrooi ze met de kruiden, peper en zout.
- Giet een beetje olijfolie over de slierten en meng het geheel door elkaar en verspreid de slierten over de bakplaat.
- Bak de pastinaakchips in 25 minuten knapperig en donker op 160 graden.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!