Een pizza hoor je kort te bakken op hoge temperaturen, en daarmee bedoelen de Italianen vijf tot zes minuten op 390 graden Celcius.
Als je ooit in Italië bent geweest in een restaurant waarbij je de pizza oven kunt zien dan weet je dat het bijna een kunst is hoe ze ervoor zorgen dat die pizza’s niet verbranden: eigenlijk is een pizza oven een stenen gat in de muur met achterin een stapel brandend hout, voor dit vuur ligt de pizza te bakken, de pizza’s zijn in een paar minuten gaar, en lekker!
Best verkochte pizza oven
Bighorn Pizza Pellet Oven - Buiten - Draagbaar - Opvouwbaar - RVS - 15KG - 460°
Een eigen pizza oven
Maar weinigen hebben een eigen hout-gestookte pizza oven in ons koude landje, maar tot mijn verbazing kreeg ik van een Italiaanse vriend een bericht: hij heeft een pizzaoven gekocht; gewoon eentje voor in huis, en daar moest ik meer van weten. Ik ben een echte liefhebber van pizza’s, ik bak ze zelf graag (al speel ik soms wat vals met het deeg) en als ik in Italië ben dan eet ik elke dag wel een pizza (gelukkig is het daar een vrij normale lunch), en eigenlijk ben ik wel tevreden met mijn heteluchtoven, die slechts tot 250 graden Celsius verhit maar toch: ik bak een lekkere pizza al zeg ik het zelf. Maar toch: een èchte pizza oven voor in de keuken, het zou wat zijn…
En wat blijkt: het kan! Er zijn vele soorten pizza ovens op de markt: van pan-achtige apparaten tot pellet ovens; het bestaat. In het overzicht hieronder vind je een scala aan pizza ovens voor thuis, verkrijgbaar bij verschillende webshops:

Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!