De pompoen die ik had gekocht was misschien wat groot….vandaag daarom weer iets met pompoen. Absoluut niet erg want het leuke aan het ingredient pompoen is namelijk dat je er lekker mee kunt varieren. Vandaag een stoofschotel met pompoen, vegetarisch maar door het serveren van een stukje gegrilde kip en knoflooksaus ook ideaal voor de vleeseters onder ons.
Ingrediënten
- 1/2 pompoen
- 1 el olijfolie
- 1/2 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1/2 courgette, in stukken
- 1 aubergine in stukken
- 1/2 blik tomatenblokjes (a 400 g)
- 1/2 kaneelstokje
- 2 tl gemalen komijn
- 125 ml kippenbouillon (van tablet)
- 1/2 bakje verse koriander (a 15 g), grof gesneden
Bereiden
- Snijd de pompoen in parten.
- Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af.
- Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2-3 cm.
- Verwarm de olie in een ruime pan en fruit de ui en de knoflook 1 min.
- Voeg de pompoenblokjes, de courgette, de aubergine, de tomatenblokjes, het kaneelstokje en de komijn toe.
- Schep alles om en schenk de bouillon erbij.
- Breng het vocht aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat de groenten met de deksel schuin op de pan in 30 min. gaar stoven.
- Schep het gerecht zo nu en dan om.
- Breng het gerecht op smaak met peper en zout en bestrooi met de koriander. Lekker met couscous of rijst en een stukje gegrilde kip met knoflooksaus.
Dit gerecht is nog makkelijker met ht gebruik van een slowcooker.
Bron: gedeeltelijk www.ah.nl
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!