Pompoen & taart recept
Vandaag een pompoen-taart met ei en koriander een herfstgerecht met een knipoog naar de zomer. Een taart of eigenlijk een quiche met een bodem van ‘deeg voor hartige taart’, voedzaam maar niet te zwaar op de maag, maar bovenal feestelijk!
Ingrediënten
- 1 kleine pompoen (biologisch, ca. 800 g)
- 2 eetlepels (olijf)olie
- 9 bosuitjes, in stukjes van 3 cm
- 1 1/2 eetlepel Indiase currypasta (mild)
- 3 eieren
- 125 ml slagroom
- 5 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid of deeg voor hartige taart
- 1 zakje verse koriander (15 g), fijngehakt
- quichevorm (doorsnede 27 cm)
Bereiden: Pompoen in plakken snijden, schil eraf snijden en zaadjes verwijderen. Vruchtvlees (ca. 500 g) in blokjes van ca. 1 1/2 cm snijden. In braadpan olie verhitten en pompoen ca. 3 minuten al omscheppend bakken. Bosuitjes en currypasta toevoegen en geheel nog 1 minuut bakken. Mengsel iets laten afkoelen. In kom eieren met slagroom loskloppen. Oven voorverwarmen op 225 °C. Quichevorm invetten. Op een met bloem bestoven werkvlak plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot dunne ronde lap van ca. 30 cm. Vorm bekleden met deeg. Helft van koriander door pompoen scheppen. Pompoen in vorm scheppen. Eimengsel erover verdelen. Quiche 1 richel onder midden in oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin bakken. Quiche uit oven nemen en 10 minuten laten staan. Garneren met rest van koriander en lauwwarm of op kamertemperatuur serveren.
Bron: www.ah.nl
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!