De pompoenen liggen weer in de schappen en daar word ik altijd blij van: pompoen is lekker, goedkoop en gezond. Je kunt er ook vanalles van maken en het kleurt mooi bij andere gerechten. Omdat mijn pompoensoep met gember wereldberoemd is bij mij thuis heb ik er een variatie op gemaakt: Indiase pompoensoep met tandoori. Deze soep ruikt zo lekker dat het mogelijk de buren naar je huis zal lokken om ‘even wat te vragen’. Je bent gewaarschuwd…
Indiase pompoensoep met prei
Ingrediënten
- 1 Biologische pompoen
- 1 Prei
- 3 uien
- 3 teentjes knoflook
- Gember (verse: 1 cm – sushigember: 50 gram)
- Kokosmelk (blik)
- Bouillon (van één blokje of vers gemaakt 1 liter)
- ~1 eetlepel Indiase tandoorikruiden (bekijk hier hoe je dat maakt)
- Zout naar smaak
- Halve liter water
Bereiding
- Snijd de uien grof
- Spoel de pompoen en snijd de top eraf
- Snijd de pompoen nu in grove blokjes en gooi alleen het binnenste (pitjes en draden) weg
- Fruit de ui in olie en voeg de pompoen toe, laat even bakken
- Snijd de prei eerst in de lengte doormidden en daarna in halve ringen, spoel de prei goed af in een vergiet want deze is vaak zanderig
- Voeg de knoflook toe aan het ui-pompoenmengsel en fruit even mee
- Voeg de prei nu ook toe en bak even kort
- Voeg de Indiase tandoorikruiden toe en bak deze mee totdat je ze goed ruikt
- Voeg nu de kokosmelk en bouillon toe, vul aan met water tot alle groenten onder staan
- Laat het geheel nu 20 minuten koken totdat de pompoen zacht is
- Voeg nu de gember toe en vermaal de groenten met een staafmixer tot een stevige soep
- Voeg zout en gember toe naar smaak
- Houd je van pittige soep? Voeg dan wat sambal toe, maar pas op met de hoeveelheid. Hoe langer de sambal meekookt hoe heter de soep wordt.

Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!