Op een broodje met koolsla, bij de Mexicaanse bonenschotel die de hele dag heeft staan pruttelen; pulled chicken past wat mij betreft zelfs bij de nasi of als voorgerechtje op een schijfje komkommer. Het is lekker, het is mals en heel erg makkelijk te maken. Kies je favoriete BBQ saus, wat kip erbij en je hebt eigenlijk de basis ingrediënten klaar. Wat ui en knoflook erbij geeft net dat extra ‘meer’ maar is absoluut geen vereiste. Hieronder vind je het videorecept en onder de video de ingrediënten:
Ingrediënten voor 4 tot 5 personen
- 1 grote ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook gesneden
- 1 kilo kipdijfilet (ongeveer 12 stuks)
- 250 ml BBQ saus
Cindy zegt
volgens recept gemaakt het was heel waterig. Kip was droog de smaak was op zich wel goed maar helaas
Marijke zegt
Hoi Cindy,
Vervelend dat de kip droog was en de rest waterig. Zoals in de video maak ik het regelmatig en het is mij gelukkig nooit overkomen dat de kip droog is. Wanneer alles gaar is en ik de kip uit elkaar trek doe ik het daarna weer terug in het vocht waardoor de kip mooi mengt en niet droog wordt. Daarnaast gebruik ik het liefst kipdij filet, omdat gewone kipfilet droger wordt dan kipdij. Jammer dat het bij jou geen succes recept is geworden, wellicht wel een van mijn andere slowcook recepten.
Alma de Vor zegt
Even een vraag gebruik je geen boter? En in de kippendijfilet zit toch een botje haal je die er eerst uit?
Florian zegt
Hoi Alma,
Als in de video/het recept geen boter wordt genoemd dan nee, dan wordt er geen boter gebruikt.
Kipdijfilet wordt zowel met als zonder botje verkocht. Wij gebruiken meestal de variant zonder bot en er valt dan ook niets uit te halen, maar je kunt zeker de variant met bot gebruiken en het is dan aan jou om te kiezen of je die vooral of achteraf verwijdert. Ik zou het botje er in laten en tijdens het eten eruit halen, maar er is geen goed of fout.